SUCCESSOS
- Redacció / Juneda

Detenen a Esparreguera cinc persones acusades de robar cablejat de coure en una empresa de Juneda

El robatori va ser la matinada del 21 de febrer i, anteriorment, al desembre, n’hi havia hagut un de similar a Bellvís.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detindre dijous passat cinc homes, d’edats entre els 20 i els 28 anys, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força i per pertinença a grup criminal. Concretament, se’ls acusa d’un robatori en una empresa de Bellvís i un altre en una empresa de Juneda. 

El primer fet es remunta al 16 de desembre, quan hi va haver un robatori de cablejat de coure en una empresa de Bellvís, que va haver d’aturar l’activitat productiva arran de les quantioses destrosses. Els lladres havien tallat el subministrament elèctric i, després de rebentar les canalitzacions i arquetes per on passava el cablejat, el van arrencar amb l'ajut d'una excavadora que van trobar al mateix recinte. Seguidament, van trossejar i pelar el cablejat en un solar proper, per portar-lo a vendre. L'empresa va valorar que totes les destrosses que van fer per sostreure el cablejat superarien els 400.000 euros.

Els Mossos van obrir una investigació que va permetre identificar quatre persones, de les quals no es coneixia el parador però hi havia indicis que residien a l'àrea metropolitana de Madrid i es desplaçaven per tot el territori estatal per cometre robatoris de grans quantitats de coure.

El segon fet investigat es va produir la matinada del 21 de febrer en una empresa de Juneda, on amb un modus operandi similar es va sostreure una quantitat abundant cablejat de coure, que també va ser trossejar i pelat a la mateixa zona.

Tan aviat com es va conèixer aquest segon cas, i davant la sospita que els lladres intentarien vendre el coure a Catalunya abans de tornar a Madrid, els investigadors de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Ponent van activar una alerta policial amb les dades aconseguides durant la primera valoració del robatori. Cap a les 9 del matí de l’endemà, una patrulla de la Policia Local d'Esparraguera va avisar que havia detectat en un carrer de la població un vehicle ocupat per cinc homes que coincidirien amb la descripció dels sospitosos.

Ràpidament, efectius de la DIC es van traslladar a la població del Baix Llobregat i van confirmar que es tractava de les persones que buscaven. Els acusats ja havien venut el cablejat que havien sostret la nit anterior i acabaven d'ingressar els diners en una entitat bancària d'Esparraguera. Poc després, els investigadors van aclarir que els detinguts havien venut més de 500 kg de cablejat de coure net en una deixalleria d'Esparraguera.

La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts siguin investigats per altres robatoris de coure a Catalunya. Els cinc homes van passar dissabte a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a Martorell.