RELIGIÓ
- Redacció / Aspa , Castelldans , El Cogul , L'Albagés

Un sacerdot colombià, nou prevere a Aspa, el Cogul, Castelldans i l’Albagés

L'arribada de Gómez Ospina és fruit d'un conveni entre l'arquebisbat de Cali i el bisbat de Lleida per cobrir la mancança de sacerdots.

El bisbe Salvador, amb el nou sacerdot poc després de la seva arribada. (foto: Bisbat de Lleida)

Les parròquies d'Aspa, el Cogul, Castelldans i l'Albagés tenen nou capellà. És José Jesús Gómez Ospina, de 62 anys, que va arribar a Lleida el 9 de gener, procedent de Colòmbia, d'on és originari, per reforçar la diòcesi durant els propers cinc anys. A Castelldans es va aprofitar la benedicció de coques de Santa Àgueda, el 4 de febrer, per presentar el nou rector, en un acte presidit pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez. Després d'un brevíssim període d'adaptació, se li han assignat les quatre parròquies garriguenques.

L'arribada de Gómez Ospina és fruit d'un conveni entre l'arquebisbat de Cali i el bisbat de Lleida per cobrir la mancança de sacerdots. "Vaig acceptar perquè m'interessa conèixer aquesta cultura", afirma Gómez. Segons el bisbat de Lleida, el nou sacerdot és conscient que el seu principal repte és aprendre català. "Un dels meus primers deures és que una voluntària del Bisbat m'ensenyi a fer missa i a llegir en català", diu.