- Redacció / L'Albi

La Fira dels Caragols de l’Albi reivindicarà el producte local i servirà per commemorar el centenari del club de futbol

Té lloc aquest diumenge, pels carrers de la població. Serà la vuitena edició del certamen, que continua el llegat de Firalbi.

(foto: Xavi Minguella)

La 8a edició de la Fira dels Caragols, el certamen que continua el llegat de Firalbi, tindrà lloc aquest diumenge, 7 d'abril, durant tot el matí. Seguint amb l'estructura dels últims anys, la Fira comptarà amb un important nombre de productors locals i de proximitat repartits pels carrers. A més, i continuant amb el desig de reivindicar el gentilici popular amb què es coneixen els veïns i veïnes de l'Albi, els caragols, també hi haurà tastets en col·laboració amb la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida, la Fecoll, que cuinarà 50 kg de caragols.

El certamen s’ha presentat públicament aquesta setmana, en una roda de premsa a la Diputació de Lleida, amb les intervencions de l’alcaldessa, Anna Feliu, la vicepresidenta de la Diputació, Sandra Castro, i el president de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida, Ferran Pedritx. A l'acte també hi va assistir la diputada borgenca Núria Palau.

Els visitants podran gaudir, des de primera hora, d'un esmorzar de Fira, amenitzat per la xaranga Bsumeta i organitzat pel club de patinatge; una exposició d'ampolles de colònia del Ramon –que es va fer popular amb el programa El Foraster, de TV3– i parades de productes locals i de proximitat.

La recaptació que es reuneixi amb la venda de tapes de caragols (s'estima entre 1.500 i 2.000 euros) anirà íntegrament destinada a l'Associació de Belles Arts per a la promoció del patrimoni local i, per segon any consecutiu, es destinarà a la restauració de la Font Quadrada, del segle XIX, malmesa per les riuades de 2019.

Centenari del C.F. l'Albi
Més enllà de l'alimentació, un dels plats forts de la jornada serà la commemoració oficial del centenari del C.F. l'Albi. L'entitat ha estat homenatjant aquesta temporada els jugadors veterans cedint-los els serveis d'honor en els partits a casa. Aprofitant la Fira dels Caragols, el club té previst presentar el llibre Club de Futbol l'Albi, cent anys d'insistència escrit per l'historiador Ramon Miró i el periodista Ferran Casas. Aquell mateix dia, també es podrà escoltar per primera vegada l'himne del centenari, compost per Èdim Albes.