MEDI AMBIENT, SALUT
- Redacció / Juneda

L'estació de mesurament de la qualitat de l'aire de Juneda, espatllada per cinquena vegada aquest any

L’aparell ha tingut incidències a mitjans de febrer, dues vegades al març i dues en el que portem d’abril. Durant aquests períodes ha deixat de mesurar la presència de micropartícules PM10 i ara també d’ozó troposfèric.

(foto: arxiu)

Des de divendres dia 12, l’estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica que hi ha a Juneda no registra dades sobre la presència de micropartícules PM10 i aquest dilluns, a més, també ha deixat de registrar les d’ozó troposfèric. Dos dels tres únics contaminants que es mesuren en aquesta estació, per tant, apareixen sense informació. 

Aquesta és la cinquena vegada aquest any que l’aparell té una incidència. A mitjans de febrer, l’estació va marcar un pic insòlit de contaminació, mai vist fins ara a la comarca, que la Generalitat va atribuir a un error tècnic degut a tasques de manteniment. A mitjans de març, l’estació es va tornar a espatllar i va deixar de registrar dades de PM10 entre el 12 i el 14 de març; l’endemà va tornar a funcionar però al dia següent va tornar a espatllar-se i no va recuperar la normalitat fins el dia 19.

Dimecres passat, 10 d’abril, les incidències van tornar a aparèixer, però el dia 11 ja funcionava correctament. Com l’altra vegada, però, només va durar un dia, i des de divendres passat, dia 12, que l’aparell torna a estar inoperatiu.