PATRIMONI
- Redacció / El Cogul , La Floresta

El vincle entre patrimoni i turisme, eix de la jornada del castell de la Floresta

Els Amics del Castell organitzen el dissabte 20 d’abril la tercera edició de la jornada. El mateix dia, l’Agència Catalana de Patrimoni porta al Cogul una de les quatre sessions del festival Entreveus.

(foto: Xavi Minguella)

L'associació Amics del Castell de la Floresta ha organitzat el dissabte 20 d'abril la tercera jornada sobre patrimoni relacionada amb aquest edifici de la població. Si l'any passat es va centrar en els ducs de Cardona i la rellevància de diferents monuments de la zona, i el primer any es va parlar de castells medievals catalans i europeus, enguany es posa l'èmfasi en el vincle entre patrimoni i turisme. 

Per fer-ho, s'han preparat tres ponències: una sobre el potencial de la ficció en la posada en valor turística dels espais patrimonials, a càrrec de Jordi Arcos, investigador del centre universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona; una sobre el patrimoni cultural com a actiu turístic, impartida per Vidal Vidal, del Departament d'Empresa i Treball, i Jordi Medina, de l'Àgència Catalana de Patrimoni Cultural; i una tercera titulada 'El nou patrimoni sostenible i digital', de Josep A. Donaire, director de l'Institut de Recerca en Turisme de la Universitat de Girona.

La jornada, presentada i coordinada per Isidre Piñol, historiador i tècnic de Cultura del Consell Comarcal de les Garrigues, es desenvoluparà durant el matí i és d'entrada gratuïta. Clourà amb la inauguració de deu elements senyalitzats amb codi QR i un dinar fred al castell, que és de pagament i pel qual cal inscriure's.

Música i narració a la Roca dels Moros
El mateix dia 20, a les 12, al Centre d'Interpretació de les pintures rupestres de la Roca dels Moros del Cogul, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha programat una de les activitats del festival Entreveus de narració oral als monuments i llocs històrics de Catalunya; concretament, l'espectacle Contarte Rupestre, amb Patrícia McGill com a narradora, María Toro a la flauta i Guillermo McGill a la percussió. El Cogul és un dels quatre llocs de Catalunya on es farà l'Entreveus. Els altres són el Palau Moja de Barcelona, el monestir de Sant Pere de Rodes i la cartoixa d'Escaladei.