SERVEIS
- Redacció / Vinaixa

Iberdrola, a punt d’estrenar a Vinaixa una electrolinera única a la comarca

Amb sis sortidors, quatre dels quals del tipus superràpid. És una concessió de l’ajuntament a l’empresa Iberdrola, que vol aprofitar la proximitat de l’autopista.

Aquests dies s'enllesteixen les obres d'instal·lació de tres aparells de recàrrega -amb dos sortidors cada un- de vehicles elèctrics a la zona esportiva de Vinaixa. Es tracta d'una instal·lació d'Iberdrola, a qui l'ajuntament va adjudicar la concessió del servei a finals del 2021 per un període de 10 anys. El consistori va optar per aquesta fórmula, llogant l'espai públic, i no per la instal·lació pròpia (parcialment subvencionada) per evitar els costos de manteniment i resolució d'avaries. El consistori exigia quatre punts de recàrrega i Iberdrola n'ha posat sis, quatre dels quals del tipus superràpid, un model únic a la comarca.

L'empresa ha assumit tots els costos d'obra civil, uns 100.000 euros, i espera estrenar-ho abans de començar l'estiu. "És una ubicació estratègica, prop de l'autopista, una via en què els punts de recàrrega amb un sol carregador no solen tindre èxit, perquè si s'avarien ja no queda alternativa", explica l'alcalde, Josep M. Tarragó.