SUCCESSOS
- Redacció / Les Borges Blanques

Un incendi al bloc de Santiago Rusiñol de les Borges acaba amb cinc persones a l'hospital

Principalment per inhalació de fum. L’immoble és propietat d’InmoCaixa i el fons d’inversió Coral Homes, i fa anys que genera malestar entre la població.

Aquest migdia hi ha hagut un incendi al bloc de pisos de l’avinguda Santiago Rusiñol de les Borges Blanques, que ha afectat principalment el forat de l’ascensor. Tot i que molts veïns han sortit ràpidament a l’exterior, alguns han quedat dins dels pisos i, un cop assegurada la zona pels Bombers, han estat rescatats amb la cistella. Prèviament, abans que arribessin els efectius, la Policia Local també ha evacuat una persona. Cap a les dues s’ha donat l’incendi per extingit, tot i que de moment se’n desconeixen les causes. Els Bombers hi han destinat vuit dotacions.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès sis persones, cinc de les quals han estat traslladades a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat menys greu, afectades per la inhalació del fum. Segons fonts de Bombers, l’edifici ha tingut afectacions greus. 

La setmana passada, Endesa va tallar la llum al bloc i va deixar tensió elèctrica només a mitja dotzena d’inquilins que tenen contracte de lloguer.

Propietat d’InmoCaixa
El bloc de Santiago Rusiñol fa anys que genera malestar entre la població. Construït entre els anys 2006 i 2007, en temps de dinàmica alcista de preus i sobrevaloració del mercat immobiliari, quan va esclatar la crisi financera va quedar amb desenes de pisos buits i cap al 2012-2013 van arribar les primeres ocupacions. Actualment, 41 dels 77 habitatges estan ocupats il·legalment. La majoria (50) són propietat d'InmoCaixa, divisió immobiliària de Criteria Caixa, i 22 són del fons d'inversió Coral Homes (participat per Caixabank).

Fa unes setmanes hi va haver una concentració ciutadana davant de l’oficina de la Caixa de les Borges Blanques per reclamar solucions. Els veïns concentrats exigien a l'entitat bancària "que s'impliqués de manera decidida i seriosa" en la problemàtica i "aportés la part de solució que li pertoca com a propietària, disposant com disposa dels mitjans per fer-ho", deia la convocatòria veïnal, "perquè ja n'hi ha prou que miri cap a un altre costat i haguem de pagar els seus plats trencats", s'afegia. L’Ajuntament està en negociacions amb la propietat per mirar de comprar l’immoble i així poder gestionar-lo directament.