Opinió
ADPN La Banqueta

ADPN La Banqueta

Roda món amb la Banqueta Xics

Des de fa tres anys que cada primavera la secció infantil de l'ADPN la Banqueta organitza una sortida per conèixer espais naturals propers. La sortida, de caràcter anual, recupera un eslògan dels primers anys de vida de la Banqueta. Sota el nom "Roda món amb La Banqueta" i 30 anys enrere, adults i joves van realitzar diferents excursions que servien per descobrir i admirar espais naturals. Ara, amb una participació més infantil i familiar i tot fent-nos nostra la frase "Abans de salvar el planeta, anem a estimar el planeta" (Heike Freire, autora del llibre Educar en verd), ens hem apropat a descobrir espais tan singulars i rics ambientalment com l'Estany d'Ivars i Vila-sana, el Mas de Melons i la reserva natural d'Utxesa. 

En la darrera edició celebrada el passat u de maig ens vam desplaçar fins a Torres de Segre per trobar rastres i descobrir quina fauna viu en l'ecosistema proper al riu Segre i al pantà d'Utxesa. Acte seguit, vam compartir una bona estona de joc lliure en plena natura i d'un dinar de germanor. Les activitats o tallers d'educació ambiental que hem realitzat en aquestes tres edicions ens permeten descobrir les característiques particulars dels espais visitats però pensem que el més important és despertar l'interès per la natura i l'estima per la fauna i flora del nostre entorn. Un objectiu que resulta fàcil d'aconseguir gràcies a la motivació intrínseca i la  curiositat que mostra la canalla.

D'altra banda, ens agradaria que els adults, que a poc a poc es van engrescant a participar en les activitats familiars que organitzem des de La Banqueta Xics, s'animin a col·laborar en les jornades, reivindicacions i trobades feineres que organitzem; així com en la presa de decisions del nostre dia a dia. Fa temps que reclamem un relleu que no acaba d'arribar. Qui sap si la secció de La Banqueta Xics pot ser una porta o un enllaç que aporti saba nova a la nostra entitat.