COMARCA
- Arbeca , Els Omellons , Vinaixa

Activen el pla INUNCAT per les incidències de la pluja intensa

La riera del Rinet als Omellons. (Foto: J.Gaya)

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en ALERTA el Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) aquest migdia, per les incidències que està provocant la pluja intensa amb calamarsa en alguns punts del territori, sobretot a les comarques de Lleida i especialment a les Garrigues. Els Bombers de la Generalitat han hagut d'intervenir en dos casos a Arbeca i pel despreniment d'unes pedres a l'AP-2 en direcció Lleida, a l'altura de Vinaixa.


En el cas d'Arbeca, segons informen els serveis d'emergència, un autocar d'un Institut de les Borges ha quedat encallat a l'avinguda Verge de Montserrat i operaris locals l'han ajudat a sortir amb una retroexcavadora, mentre que els alumnes han estat traslladats a la parada d'autobusos d'Arbeca. I l'altre cas ha estat un avís de l'Escola Bressol Sant Jaume que ha trucat als Bombers perquè els havia entrat aigua a l'escola. Al ser al migdia, només tenien tres nens al centre i han decidit tancar-lo.

Alguns rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges comencen a baixar molt plens. Amb el pas de les hores hi pot haver risc de desbordament localment, amb la qual cosa Protecció Civil recomana molta precaució, allunyar-se de rius i rieres, no aparcar-hi el vehicle, i no travessar-les ni a peu ni amb el vehicle. També alerten del risc de tenir vehicles estacionats prop de rieres o subterranis en el moment de la pluja si s'estan produint acumulacions d'aigua. Les pluges també han provocat el despreniment de pedres, afectant algunes vies secundàries.

Amb pluja molt intensa i poca visibilitat per a la conducció, el Servei Català de Trànsit recomana als usuaris aturar el vehicle al voral i senyalitzar la posició.