COMARCA
- Arbeca , Juneda , Les Borges Blanques , Puiggròs

El PDeCAT creu que la combustió de residus no perjudica la salut humana

Instal·lacions de Tracjusa, a Juneda. (foto: Arxiu)

El Partit Demòcrata (PDeCAT) ha emès un comunicat en relació a la votació d’una Proposta de Resolució a la Comissió d’Agricultura del Parlament, aquest dimecres, en què justifica el vot contrari dels seus representants al punt on es demanava excloure la combustió de residus en el tractament de purins. Segons la formació, els seus diputats no van subscriure el quart punt perquè entenien que “posa en dubte i crea alarma en relació a la combustió de residus en les seves diferents formes d’incineració o coincineració, com la piròlisi o la gasificació”.

Concretament, el punt parlava de “riscos elevats d'emissió de contaminants a l'atmosfera, especialment dioxines i furans, que d'acord amb l'Orga­nització Mundial de la Salut, poden afectar greument la salut de les persones”. Pel PDeCat, el “compliment estricte de la normativa vigent sobre emissions industrials permet donar garanties que les instal·lacions no tenen efectes perjudicials sobre la salut humana o la qualitat del medi ambient”.

L’argument ja el va exposar la portaveu del grup, Violant Cervera, a qui un dels proposants del text, Sergi Saladié, va respondre que “no tenim cap experiència de cap planta d'aquest tipus i dir amb rotunditat que no tenen cap afectació pot ser temerari”.