COMARCA
- L'Albagés

Acuaes aprova la licitació per 4,4 milions de les obres complementàries i els acabats de la presa de l'Albagés

El projecte inclou els accessos, la construcció d’un edifici d’administració, l’adopció de mesures correctores d’impacte ambiental i la implantació del pla d’emergència. Són els últims treballs abans de poder començar a omplir l’embassament.

El Consell d’Administració de la societat mercantil estatal Aguas de las Cuencas de España (Acuaes), del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha autoritzat a la reunió d’aquest dijous la licitació per 4.470.615 euros de les obres complementàries i els acabats de la presa de l'Albagés, dins el sistema del canal Segarra-Garrigues.

Aquestes obres complementarias i d’acabats inclouen acabar el desbrossament i les tales de dins del vas del pantà, millorar el sistema de drenatges de l’espigó d’aigües avall, millorar els accessos a la presa, prolongar el camí perimetral del marge dret i fer camins d’accés a les finques, fer una pantalla de control de filtracions a la galeria perimetral, construir un edifici d’administració, desplegar instal·lacions elèctriques en mitja i baixa tensió, posar barreres, tancaments i control d’accés, mesures correctores de l’impacte ambiental (revegetació, plantacions i suavització de pendents), automatització de les instal·lacions i construcció d’una estació d’aforament aigües amunt.

L’actuació, a més, inclou el pla d’emergència de la presa, la instal·lació de sirenes d’avís a la població i el sistema de comunicacions, un dels punts que s’havien anat endarrerint. Un cop finalitzats els treballs, ja es podrà començar a omplir l'embassament.