COMARCA, URBANISME
- Redacció / Cervià de les Garrigues

Cervià reformarà la plaça Major

El consistori ja ha adjudicat les obres, que serviran per aixecar i refer el paviment de la plaça. També s’ha adjudicat la restitució de la pista que va cap a la Pobla, malmesa pels aiguats del 2019.

(foto: Xavi Minguella)

L'ajuntament de Cervià ha adjudicat dues obres d'envergadura. Una és la reforma de la plaça Major, que ha de servir per pal·liar les deficiències del paviment i els problemes de filtracions i per canviar les voreres. Els treballs, pressupostats en 127.400 euros i finançats a través del PUOSC, suposaran aixecar el paviment actual, obrir rases per a les noves canonades i fer un paviment nou amb enrajolat de formigó, tot a un sol nivell, és a dir, calçada i voreres; a més, es posaran més embornals i reixes interceptores de l'aigua pluvial. La jardinera pròxima a l'oficina bancària i les escales de l'església no es tocaran. El consistori preveu que les obres, que aniran a càrrec de l'empresa Lithos, de Juneda, comencin entre el maig i el juny i durin uns quatre mesos.

L'altra obra que també s'ha adjudicat, en aquest cas a l'empresa Romà, és la restitució de la pista que va cap a la Pobla de Cérvoles, que va quedar molt malmesa pels aiguats del 2019 i 2020 i on fins i tot va desaparèixer el pont principal. Aquesta obra compta amb 150.000 euros de la Generalitat i el govern estatal i 83.000 de la Diputació, però és probable que el consistori n'hagi d'afegir,  degut a l'encariment dels materials.