MEDI AMBIENT
- Redacció / Vinaixa

Ipcena torna a denunciar l'abocament d'un miler de pneumàtics a Vinaixa

L'entitat ecologista va informar per primera vegada d'aquesta situació a principis de juny i ha tornat a advertir a l’Agència Catalana de Residus de la presència de les cobertes, un cop superat el termini que tenia la propietat per retirar-les.

Una part dels pneumàtics, a la finca (Foto: Ipcena)

L'entitat ecologista Ipcena-EdC ha tornat a centrar la seva atenció en una finca forestal de Vinaixa que acumula un miler de pneumàtics de vehicles des de fa mica més de dos mesos. Ipcena havia denunciat aquest fet a finals de maig davant l’Agència Catalana de Residus (ARC), i va fer pública l’actuació al juny.

Ara, assenyala que el termini que tenia la propietat per retirar les cobertes ja s’hauria superat, però que els pneumàtics segueixen al mateix lloc. Per tot això, sol·liciten que s’apliquin “totes les mesures a disposició legalment per executar el requeriment realitzat per l'ARC” amb l’objectiu que es faci efectiva la retirada dels residus. Ipcena apunta al risc d’incendi de la zona, a més de la vulneració que suposa la manca de reciclatge d’aquests materials.

En aquesta ocasió, Ipcena amplia la queixa més enllà de la propietat de la finca, i assenyala que l’empresa que va traslladar les cobertes fins al camp no hauria actuat correctament.