EQUIPAMENTS
- Redacció / Bovera

Malestar a Bovera per l'estat de manteniment de les piscines

El grup de l'oposició se'n queixa en un comunicat. L'alcalde, Òscar Acero, nega la major, tot i que remet a les persones que en tenen la conscessió pel que fa a l'ordre i la neteja, i apunta a un possible sabotatge per embrutar l’aigua.

Exterior de les piscines de Bovera (Foto: Independents per Bovera)

El grup a l’oposició de l’ajuntament de Bovera, Independents per Bovera – AM, va difondre ahir un comunicat per denunciar un manteniment deficitari de les piscines municipals. Assenyalaven que les reixes de la piscina gran havien provocat diversos incidents, que l’aigua havia presentat un color verdós durant diversos dies seguits i que l’interior dels vestidors i l’exterior del recinte acumulaven brutícia i objectes trencats. 

El text apuntava que la neteja de l’aigua i la substitució dels elements de la piscina són responsabilitat directa de l’ajuntament, que es fa càrrec del manteniment de l’espai. També criticaven que tant els vestidors com l’exterior del recinte no s’haurien entregat nets ni ordenats als arrendataris del servei. 

Davant d’aquesta queixa, l’alcalde de Bovera, Òscar Acero, expressa que “tot és mentida”. Tot i així, Acero argumenta, d’una banda, que la neteja i manteniment dels espais de la piscina és responsabilitat dels conscessionaris del bar. En relació amb la tonalitat verdosa de l’aigua, apunta a un possible sabotatge “amb un grapat d’adob” per part d’algú. 

En el comunicat, Independents per Bovera exposa que en l'últim ple es va rebutjar una moció del seu grup relativa a les condicions d'aquest espai. Per altra banda, l’alcalde ressalta una inversió de 4.000 € aquest any per canviar les bombes de les piscines. 

Aigua verdosa

Fonts de l’empresa lleidatana Aquadynamics Pools, on l’ajuntament de Bovera compra els productes pel manteniment de la piscina, assenyalen que l’aparició d’algues en les piscines municipals i comunitàries és habitual quan hi ha quantitats altes de fosfats a les aigües, i que és una afectació fàcil de corregir. A més, també afirmen que això no fa l’aigua insalubre ni tòxica. Per acabar, detallen que la resta de barems de la instal·lació eren els correctes. 

Tensions entre els grups

Les eleccions municipals a Bovera van acabar molt igualades, amb només dos vots de diferència a favor de Junts per Bovera – CM, el partit d’Acero, respecte Independents per Bovera – AM, liderat per Florinda Vidal (89-87). El mateix dia dels comicis, després del recompte, hi va haver algunes tensions entre membres de les dues formacions.