COMERÇ
- Redacció / Bovera

L'única botiga de queviures de Bovera tanca

La propietària se'n va a despatxar a Lleida, a un negoci familiar. Per altra banda, està previst que l'estanc abaixi la persiana per jubilació a l'acabar l'any. El municipi només mantindrà obert el forn, situat a l’antiga cooperativa de consum.

Exterior de Queviures Ma. Àngels (Foto: X.F.)

L’únic establiment de queviures de Bovera, la botiga Queviures Ma. Àngels, va tancar les seves portes el passat dissabte 30 de setembre. La propietària, Mariàngels Pérez, és veïna del municipi i explica que hi continuarà vivint, però va optar recentment anar a despatxar a Lleida, a un comerç gestionat per un familiar. 

Pérez havia obert el local fa quinze anys, quan va agafar el relleu d’un altre comerç que estava a punt d’abaixar la persiana. Llavors, a més de la seva, hi havia dues botigues més de queviures, així com el forn de pa. Amb el tancament de Queviures Ma. Àngels, el poble només mantindrà el forn de pa com a comerç amb productes alimentaris. La fleca, situada a l’antiga cooperativa de consum i propietat del consistori, va obrir al gener, arrendada per una família procedent de Cornudella de Montsant. Abans, entre el desembre del 2020 i el gener del 2022, se n’havia encarregat una parella de Rubí. 

El final d’activitat de Queviures Ma. Àngels coincideix amb l’anunci del proper tancament de l’estanc del poble. Antonieta Ribes explica que plegaran per jubilació després d’anys d’haver dirigit aquest negoci i, anteriorment, també una carnisseria, que havien clausurat per problemes de salut de Ribes. Tot i que van instal·lar un cartell que anunciava el traspàs de l’estanc, Ribes diu que no han rebut cap trucada, i que a finals d’any tancaran.

A finals d’agost, els arrendataris del bar del Casal també van deixar el servei. A falta d’una nova licitació, que encara no s’ha publicat, el local continua obert diàriament per part de l’alcalde del municipi, Òscar Acero.