GASTRONOMIA
- Redacció / Bellaguarda

La 5a Mostra de l’Oli i la Tòfona de Bellaguarda manté l’aposta per les demostracions i la cuina

Tindrà lloc aquest diumenge, amb actes durant tot el matí. Ahir se’n va fer la presentació a la seu de la Diputació de Lleida.

Demostració gastronòmica de l'edició de l'any passat. (foto: X. Minguella)

Bellaguarda celebrarà el diumenge 25 de febrer la 5a edició de la Mostra Gastronòmica de l'Oli i la Tòfona, que combina la promoció del producte estrella de la comarca amb la d'aquest preuat fong, del qual el municipi comença a ser referent comarcal atès el nombre de productors.

La Mostra, organitzada per l’Ajuntament, la cooperativa i diversos productors, manté l'estructura dels anys anteriors. Començarà a les 8 del matí amb un esmorzar a la cooperativa. A les 10 es farà la inauguració oficial i, a continuació, arrencaran les activitats. La cooperativa obrirà les portes de 10 a 11 per mostrar les instal·lacions; la sala polivalent acollirà el mercat de productors de proximitat durant tot el matí; a ¼ d’11 l'Obrador de les Garrigues Altes rebrà el xef Àngel Esteve, del restaurant Sisè, que oferirà un xou cooking; de 2/4 de 12 a 2/4 d’1 es duran a terme demostracions de gossos tofonaires a la partida Capdevila i a les 12, Marcel Vidal guiarà un tast d'oli a l'Obrador. A partir de la 1 hi haurà un vermut musical i una degustació de cuina de proximitat. L'organització també ha previst un Espai Infantil en què s'organitzaran un concurs de dibuix i un taller de crema de xocolata a l'oli. 

La Mostra es va presentar públicament ahir, a la seu de la Diputació de Lleida, amb les intervencions de l’alcalde, Olegari Alberich, la presidenta de l’Associació els Vilàs, Dolors Montagut, la tècnica de desenvolupament rural i del sector agroalimentari de les Garrigues Altes, Judit Tribó i el diputat provincial de govern Òscat Martínez. L’alcalde va destacar que al mercat de productors de proximitat hi haurà una vintena de parades i només n’hi haurà una de cada producte per donar-li més protagonisme. La presentació va comptar amb la presència de la diputada de l’oposició, Núria Palau.