COMARCA
- Castelldans , Cervià de les Garrigues

Milloraran la pista que uneix Castelldans i Cervià

Es tracta d'una de les vies més malmeses de la comarca. Els dos consistoris porten temps demanant a la Diputació i l'Estat que se'n facin càrrec.

(foto: F.F.)

L'Ajuntament de Castelldans ha acordat iniciar a la tardor obres de millora a la pista entre aquesta població i Cervià, una de les més malmeses actualment de la comarca, principalment a causa del pas de camions pesants de les obres del pantà de l’Albagés. El consistori preveu destinar uns 18.000 euros a posar reg asfàltic, tot i que no descarta tapar clots ja abans de l'estiu. Un cop feta la millora, es prohibirà el pas de vehicles pesants. Per la seua banda, l'Ajuntament de Cervià estudia sumar-se a l'actuació per completar la part de pista que queda fins a aquest municipi. De fet, aquesta és una via que permet als cervianencs anar a Lleida evitant la conflictiva N-240, tot i que el mal estat del ferm fa que ja pràcticament no s’utilitzi per a això.

Fa més de tres anys, els ajuntaments de Castelldans i Cervià van demanar a la Diputació de Lleida que es fes càrrec del manteniment de la pista [v. SomGarrigues, núm. 352], però l'organisme provincial no hi ha accedit i des d'aleshores només s'han pogut fer actuacions puntuals municipals per tapar forats. També s'ha demanat a l'Estat, en tant que responsable de les obres del pantà, que se'n faci càrrec, però aquest també se n'ha desentès.