COMARCA
- Castelldans , Juneda , Les Borges Blanques , Vinaixa

Trànsit torna a tancar l'autopista a causa de la boira i desvia els vehicles cap a l'N-240

La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Doménech, va assegurar el 2015, davant el malestar d'alcaldes per aquest protocol, que s'estudiarien alternatives. Al cap de quatre mesos, Doménech va ratificar la intenció de mantindre el protocol.

El Servei Català de Trànsit ha tallat aquest matí la circulació de vehicles per l’autopista AP-2 entre Soses i les Borges Blanques i els fa desviar per l’autovia A-2 i per la carretera N-240. El tall ha començat poc abans de les 7 del matí i respon al protocol aprovat fa dos anys entre el Servei Català de Trànsit, la concessionària Abertis i el cos de Mossos d’Esquadra per dies de boira intensa, en què la visibilitat sigui de menys de 75 metres.

La mesura ja va generar malestar quan es va anunciar el 2015 i el desembre d’aquell any hi va haver una reunió al Consell Comarcal de les Garrigues entre la directora del Servei, Eugènia Doménech, i els alcaldes de les Borges, Juneda, Vinaixa, Torregrossa, Puigverd, Artesa i regidors de Castelldans, així com el president de la Cambra de Comerç de Lleida, integrants de la plataforma Prou Morts a l’N-240. A la reunió també hi havia la directora dels Serveis Territorials d'Interior a Lleida, el Comissari en cap de Trànsit a Catalunya, l'inspector en cap de l'Àrea Regional de Trànsit a Ponent, el sotsdirector de Gestió de Trànsit a Catalunya i la directora i el sotsidirector del Servei Català de Trànsit a Lleida.

Els alcaldes van traslladar a Doménech la preocupació per l’increment de trànsit que el tall de l’autopista suposaria a la carretera N-240, una via d’un carril per sentit, amb una elevada sinistralitat i amb la mateix boira. Doménech es va comprometre, segons la plataforma, a estudiar alternatives a tallar l’autopista, cosa que els representants municipals li van agrair. Al cap de quatre mesos, però, Doménech expressava en una entrevista a l’ACN la intenció de mantenir el protocol de tallar l’AP-2 en cas de boira. Per la directora, la mesura és "efectiva" i "evita accidents”.