CARRETERES
- Redacció / Cervià de les Garrigues

Surten a licitació les obres de l'últim tram de la carretera de les Borges a Cervià

Vuit anys després que es fes el primer tram i cinc després del segon. Suposarà continuar amb l'ample de calçada dels trams ja reformats i eliminar revolts.

Obres al tram 2, iniciades l'any 2018. (foto: Xavi Minguella)

La Diputació de Lleida ha tret a licitació les obres del tercer i últim tram de la carretera LV-7031 que uneix les Borges Blanques i Cervià, un recorregut d’uns 5 quilòmetres amb el qual es donaria per definitivament enllestida una reforma aprovada des de l’any 2005 i iniciada el 2013. El tram al que ara opten les constructores és el que va de l’anomenat Racó del Moro (pk 8,3) fins poc abans de l’entrada de Cervià (pk 13,3) i suposa la continuació dels treballs fets en els dos trams anteriors, de manera que a la nova via també s’hi preveu el mateix examplament d’un metre i mig més, fins als 7 de calçada, i eliminar revolts. En aquest cas, l’orografia és més complexa que en els anteriors i caldrà fer importants moviments de terra, per això el pressupost també és més alt, d’uns 2,1 milions d’euros. 


Obres al tram 2, entre les Borges i el Racó del Moro, l’any 2018. (foto: X.M.)

L’ens provincial, titular de la via, preveu adjudicar les obres a finals de desembre, començar els treballs entre el gener i el febrer del 2022 i acabar-los l’estiu del 2023.


El nou traçat, més ample, eliminarà revolts.

El ple de la Diputació de Lleida va aprovar el projecte l’any 2005, tot i que no es va començar a fer fins el 2013, havent-se desglossat en tres fases. La primera, de 4 km, va ser de les Borges fins al pont de l’autopista i va costar 720.000 euros; la segona, de 4,3 km, es va fer el 2018 i va continuar fins al Racó del Moro. L’any 2019 es van aprovar els béns que s’havien d’expropiar i, finalment, la del 2022-2023 serà la tercera i última fase del projecte per executar.