CARRETERES
- Redacció / El Cogul , Granyena de les Garrigues

Demanen una actuació d'urgència a la pista entre Granyena i el Cogul

Els ajuntaments demanaran una reunió amb la Diputació i amb el departament de Territori per fer seguiment, també, de les millores promeses en l’anomenat Eix Transversal de Ponent.

Els municipis de les Garrigues Altes denuncien el mal estat de la pista entre el Cogul i Granyena de les Garrigues, plena de clots cada vegada més nombrosos i més grans, i la qualifiquen d’intransitable i perillosa. Segons els ajuntaments de la zona, aquesta situació es pot agreujar amb l'inici de la campanya de collita de l'oliva per l’augment de trànsit pesant com tractors d'olives que van als molins d'oli o camions d'oliasses que es dirigeixen a l'empresa General d'Olis i Derivats, al terme de les Borges Blanques, procedents de les Terres de l'Ebre.

Els alcaldes demanaran una reunió amb la Diputació de Lleida i amb el Departament de Territori per, d'una banda, demanar una actuació d’urgència a aquest tram, que és el que està més malament, i, de l’altra, per fer un seguiment de les promeses de millora de l’anomenat Eix Transversal de Ponent (Torrebesses-Granyena-Cogul-Castelldans-les Borges Blanques-Bellpuig) i de l'Eix de les Garrigues Altes (l’Albagés-els Torms-Bellaguarda).

Igualment, els municipis del Cogul i Granyena han demanat un ajut al Departament d'Acció Climàtica en l’àmbit de millora de camins rurals, amb el qual esperen, si se’ls concedeix, poder afrontar a mig termini les millores de la pista, qualificada de via estructurant primària per la mateixa Generalitat de Catalunya en el seu Pla Territorial Parcial de Ponent. Fins al moment s'han de fer càrrec del seu manteniment els dos municipis, que tot just arriben als 150 habitants cada un.